Onderhoud

Gepaste behandeling per houtsoort

Houten vloeren of parketvloeren zijn altijd al erg populair geweest. Het geeft een woning of ruimte een warmere en natuurlijkere uitstraling dan andere bodembedekkers. Er worden veel verschillende soorten hout gebruikt. Elk houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Nu is het de kunst en onze uitdaging om deze soort gebonden eigenschappen te behouden of zelfs te benadrukken. Dit kunnen we bereiken door elk houtsoort met gepaste behandelingen en onderhoudsproducten bij te houden. Nadat uw vloer is behandeld of gerenoveerd krijgt u van ons instructies voor wat betreft het onderhoud van uw vloer. Niet alleen voor de beginperiode, maar ook juist voor de langere termijn. Bij Van Wamel weten wij maar al te goed wat correct onderhoud kan doen voor uw houten vloer.

Langer plezier van uw houten vloer

Voor elk type afwerking geldt dagelijkse reiniging d.m.v. een stoffer of stofzuiger en wekelijkse reiniging door middel van dweilen met een goed uitgewrongen dweil en bijpassend reinigingsproduct. Hoe meer stof en vuil u wegneemt des te minder snel dit zich op kan gaan hopen in gaten en kieren. Het overige onderhoud dat u kunt verwachten zijn de periodieke onderhoudsbeurten. U kunt hierbij denken aan het behandelen van looppaden, keukens en het eet- of zitgedeelte. De gebruiksintensiteit ligt hier immers hoger dan op andere plaatsen in huis. Natuurlijk kunt u ook de gehele ruimte een onderhoudsbeurt geven.

Extra tips naast het onderhoud

Wij hebben voor u enkele tips op een rijtje gezet die u extra kunt doen om onnodige beschadigingen te voorkomen:

 • Zorg voor vilten onder elke poot van elk stuk meubilair. Daarnaast kan door verschuiving vuil onder het vilt blijven zitten. Wij adviseren u dan ook om veelvuldig gebruikte vilten zoals onder stoelen regelmatig schoon te maken en indien nodig bijtijds te vervangen.
 • Zorg voor goede schoonloopmatten bij elke deur naar buiten. Bij thuiskomst trekt u uw schoenen binnen pas uit. Ook al lijkt het maar heel even, het eerste gedeelte van uw houten vloer wordt hierdoor toch extra blootgesteld aan vocht en hardnekkig vuil. Door schoonloopmatten wordt dit opgevangen en beschermt u uw vloer tegen deze onvermijdelijke momenten.
 • Loop indien mogelijk op sokken, pantoffels of huisschoenen. In het profiel van schoenen voor buitenshuis kan zich vuil of kunnen zelfs kleine steentjes vast komen te zitten. Niets is zo destructief als onbewust met een steentje onder uw schoenen over uw houten vloer lopen. Dit soort beschadigingen zijn te voorkomen.
 • Daarnaast spelen luchtvochtigheid en temperatuur ook een belangrijke rol voor uw houten vloer. U kunt dit meten door middel van een hygrometer en daarnaast ook zelf op peil houden met een vochtregulator.

Onderhoud van uw parketvloer

Om uw gelakte parketvloer verzorgend onderhoud te geven, adviseren wij u ongeveer 4 keer per jaar uw vloer met bijpassende polish ze behandelen, gebruik hierbij een polish-doek. Slijtplekken als looppaden of bij stoelen mag u indien nodig vaker behandelen. Om uw geoliede parketvloer verzorgend onderhoud te geven, adviseren wij u ongeveer 1 keer per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Ow uw gewaxte parketvloer verzorgend onderhoud te geven, adviseren wij u om ongeveer 2-3 keer per jaar uw vloer met bijpassende onderhoudsproducten te behandelen. Een gewaxte houten vloer heeft het meeste onderhoud nodig dan alle soorten behandelmethodes. Heeft u vragen over het schoonmaken of behandelen van uw houten vloer of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

 • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

 • Corrie Broekhuizen
 • Locatie Tiel
 • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

 • Eva Lust
 • Locatie Tiel
 • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

 • Familie Minkman
 • Tiel

Houten vloer renoveren?