Houten vloeren schuren

Houten vloer laten renoveren?

Uw houten vloer laten renoveren? Bij Van Wamel bent u dan aan het juiste adres. U kunt voor verschillende behandelingen bij ons terecht. Het compleet renoveren van houten vloeren is onze specialiteit. Eerst volledig en grondig te worden geschuurd voordat deze kan worden bewerkt. Zonder het schuren blijven vlekken zichtbaar en hecht de nieuwe wax, olie of laklaag niet. Over het algemeen kunnen alle vlekken worden weggeschuurd met uitzondering van water- of vochtvlekken. 

Waarom kiezen voor schuren?

Houten vloeren of parketvloeren zijn altijd al erg populair geweest. Het geeft een woning of ruimte een warmere en natuurlijkere uitstraling dan andere bodembedekkers. Er worden veel verschillende soorten hout gebruikt. Elk houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Nu is het de kunst en onze uitdaging om deze soort gebonden eigenschappen te behouden of zelfs te benadrukken.

Houten vloeren schuren

Het spreekt misschien voor zich maar voordat uw vloer opnieuw gelakt, gewaxt of geolied kan worden is het belangrijk dat uw hele vloer vrij is van meubels en kleden. De gehele ruimte dient volledig leeg te zijn. Allereerst wordt de houten vloer grondig geschuurd. Hiermee wordt de verouderde toplaag volledig verwijderd. De vloer wordt fijn geschuurd wat zorgt voor een optimaal gladde oppervlakte. Nadat al het stof is verwijderd kan de houten vloer behandeld worden met olie, wax of lak. Dit is volledig afhankelijk van uw wensen.   Afhankelijk van het aantal vierkante meters kan het renoveren van uw parketvloer best even wat tijd in beslag nemen. Dit wordt uiteraard met het opstellen van het renovatieplan uitgebreid met u besproken. Evenals het gewenste eindresultaat. Wij streven ernaar het proces zo snel en vakkundig mogelijk uit te voeren.

Wilt u uw vloer alleen opfrissen dat deze weer toont als vanouds of wilt u uw vloer een totaal andere uitstraling geven? Of is uw parketvloer zelfs beschadigd? Bij van Wamel kunnen is dit allemaal mogelijk. Alles wordt uitgebreid met u besproken. Heeft u naderhand toch nog vragen? Ook dan kunt u gewoon contact met ons opnemen.   Houten vloeren schuren Van Wamel U wilt uw vloer laten renoveren. Bij Van Wamel bent u dan aan het juiste adres. U kunt voor verschillende behandelingen bij ons terecht. Het compleet renoveren van houten vloeren is onze specialiteit. Zoals eerder genoemd dient een vloer eerst volledig en grondig te worden geschuurd voordat deze kan worden bewerkt. Zonder het schuren blijven vlekken zichtbaar en hecht de nieuwe wax, olie of laklaag niet. Over het algemeen kunnen alle vlekken worden weggeschuurd met uitzondering van water- of vochtvlekken. Deze trekken dieper in het hout dan andere vlekken en kunnen daardoor niet of niet volledig worden weggeschuurd. Voor het allermooiste resultaat is het belangrijk dat tijdens het schuren ook de v-groeven mee worden genomen. In deze v-naden hoopt zich door de jaren heen veel vuil op. U kunt zich wel voorstellen dat bij het overslaan van deze toch wel belangrijke stap de vloer er niet optimaal verzorgd uit zal komen te zien.

Nadat uw vloer is geschuurd en de v-naden zijn opgefrist kan de deklaag worden aangebracht. De renovatie is dan klaar. U krijgt van ons uitgebreid advies over de verzorging van uw gerenoveerde vloer. Zo heeft u langer plezier van uw vloer.   Heeft u vragen over het schuren van uw houten vloer, wilt u een vloer laten herstellen van schade of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Wij helpen u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?