Houten vloeren schuren

Houten vloer laten renoveren?

Uw houten vloer laten renoveren? Bij Van Wamel bent u dan aan het juiste adres. U kunt voor verschillende behandelingen bij ons terecht. Het compleet renoveren van houten vloeren is onze specialiteit. Eerst volledig en grondig te worden geschuurd voordat deze kan worden bewerkt. Zonder het schuren blijven vlekken zichtbaar en hecht de nieuwe wax, olie of laklaag niet. Over het algemeen kunnen alle vlekken worden weggeschuurd met uitzondering van water- of vochtvlekken. 

Waarom kiezen voor schuren?

Houten vloeren of parketvloeren zijn altijd al erg populair geweest. Het geeft een woning of ruimte een warmere en natuurlijkere uitstraling dan andere bodembedekkers. Er worden veel verschillende soorten hout gebruikt. Elk houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Nu is het de kunst en onze uitdaging om deze soort gebonden eigenschappen te behouden of zelfs te benadrukken.

Houten vloeren schuren

Bij de vermelding van een ‘houten vloer’ stroomt er bij veel mensen al snel een golf van bewondering door hun lichaam. Houten vloeren brengen een natuurlijke schoonheid in huis die zowel tijdloos als veelzijdig is. Ze zijn gemaakt van massieve houten planken of parket, elk met hun unieke korrel, kleur en karakter. Wanneer u op een houten vloer loopt, voelt u de stabiliteit en warmte die het uitstraalt. Dat is de charme van een houten vloer: een perfecte symbiose van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid. Maar hoe houdt u die vloer op zijn best? Het antwoord: zorgvuldig en regelmatig onderhoud.

Waarom uw houten vloer renoveren?

Houten vloeren zijn een lust voor het oog, maar ze zijn ook vatbaar voor slijtage door het dagelijkse gebruik. Sporen van schoenen, krassen van meubels en vlekken kunnen in de loop der tijd hun tol eisen. Het goede nieuws is dat u met een renovatie van de houten vloer deze tekenen van slijtage kunt verwijderen en de originele schoonheid van het hout kunt herstellen. Door uw vloer te schuren en opnieuw te behandelen, wordt de oude toplaag verwijderd en krijgt het hout een nieuw leven.

Houten vloer schuren: belangrijk om op te letten

Het schuren van een houten vloer vereist nauwkeurigheid en geduld. Het is van cruciaal belang om met de nerf van het hout te werken en een gelijkmatige druk uit te oefenen om krassen en inkepingen te voorkomen. Bij het schuren moet de oude afwerking volledig worden verwijderd om te zorgen voor een optimale basis voor de nieuwe deklaag.

Werkproces van het schuren

Het schuren begint met een grove korrel om de oude afwerking te verwijderen. Vervolgens wordt de vloer met een fijnere korrel geschuurd om een optimaal glad oppervlak te creëren. Zodra de vloer perfect glad is, kan de deklaag worden aangebracht. Dit kan olie, wax of lak zijn, afhankelijk van uw voorkeur. Deze behandeling beschermt het hout tegen verdere slijtage en geeft het zijn glans terug.
Lees hier meer over het behandelen van een houten vloer met lak.
Lees hier meer over het behandelen van een houten vloer met wax.
Lees hier meer over het behandelen van een houten vloer met olie.

De voordelen van het renoveren van een houten vloer

Een gerenoveerde houten vloer kan uw huis een geheel nieuwe uitstraling geven. De voordelen van het renoveren van een houten vloer zetten we graag voor u op een rijtje:
• Esthetische verbetering: Het renoveren van uw houten vloer kan uw huis een geheel nieuwe uitstraling geven. Of u nu kiest voor een subtiele verfrissing of een drastische transformatie, het resultaat zal uw interieur opwaarderen.
• Verhoogde duurzaamheid: Het renovatieproces verbetert de duurzaamheid van uw vloer. De nieuwe deklaag biedt een beschermende barrière tegen toekomstige slijtage, waardoor uw vloer er langer mooi en nieuw uitziet.
• Waardevermeerdering van uw woning: Een succesvolle renovatie van uw houten vloer kan aanzienlijk bijdragen aan de waarde van uw woning. Een goed onderhouden en aantrekkelijke houten vloer is een aantrekkelijke eigenschap voor potentiële kopers.
• Deskundige service: Met Van Wamel heeft u de garantie van deskundige service. Ons team heeft jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van verschillende soorten houten vloeren. Wij bieden gepersonaliseerde service die precies aansluit op uw behoeften.
• Volledig pakket: Van Wamel biedt een volledig pakket aan diensten voor uw parketvloer, van renovatie en reparaties tot onderhoud en plaatsing van plinten. Dit betekent dat u een uniforme, naadloze service krijgt van een enkel, betrouwbaar bedrijf.
• Klantenservice na verkoop: Onze service stopt niet na de renovatie. Wij voorzien u van advies over de verzorging van uw gerenoveerde vloer, zodat u zo lang mogelijk van uw vloer kunt genieten. Heeft u vragen of zorgen na de renovatie, dan kunt u altijd op ons rekenen voor hulp en advies.

Waarom Van Wamel uw houten vloer laten renoveren?

Bij Van Wamel hebben we een diepe waardering voor hout en begrijpen we de unieke eigenschappen van elk type. Of het nu gaat om massief hout, parket of een andere soort, we hebben de kennis en ervaring om uw vloer op de juiste manier te behandelen. We bieden een compleet concept voor uw parketvloer, van renovatie en reparaties tot onderhoudsproducten en het leveren en plaatsen van plinten. Meer weten? Lees hier meer over het renoveren van uw houten vloer.

Maak een afspraak

Bij Van Wamel vinden we dat elke vloer uniek is en een specifieke behandeling nodig heeft. Daarom bieden we een gepersonaliseerde service die precies aansluit op uw behoeften. Wilt u uw vloer een nieuwe look geven? Heeft u een beschadigde vloer die gerepareerd moet worden? Of heeft u gewoon vragen over het onderhoud van uw vloer? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. We zijn hier om u te helpen en staan klaar om uw vloer te transformeren. Laat Van Wamel uw houten vloer tot leven brengen!

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?