Houten vloer schuren Tiel

Houten vloer schuren Tiel

Voor een houten vloer schuren in Tiel of omgeving bent u bij Van Wamel Parketrenovatie aan het juiste adres. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van parketrenovaties gaan wij graag bij u in Tiel aan de slag om uw houten vloer in zijn oude glorie te herstellen.

Of dat uw vloer nu alleen een opfrisser kan gebruiken of compleet gerenoveerd moet worden, Van Wamel staat graag voor u klaar. Een opfrisser of renovatie is meestal een combinatie van de vloer schuren en behandelen. Zo kunnen we een prachtig eindresultaat neerzetten. Neem contact met ons op en maak direct afspraak. Uiteraard kunt u ook verder lezen voor meer informatie over onze aanpak.

Maak een afspraak

Kan u houten vloer in Tiel een grondige renovatie gebruiken? Of is hij toe aan een opfrisser? Van Wamel Parketrenovatie gaat graag voor u aan de slag. Neem contact met ons op en maak een afspraak. U kunt ons bereiken via telefoonnummer naar 06-53388274. Daarnaast kunt u een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wat zijn uw wensen voor een houten vloer schuren in Tiel?

Werkwijze van Van Wamel

Hoewel een houten vloer een leven lang mee gaat, is het van belang dat hij een keer in ze zoveel tijd een goede onderhoudsbeurt krijgt. Door intensief gebruik kan de vloer slijtplekken en zelfs beschadigingen gaan vertonen. De vloer verliest zijn glans en oogt niet meer zo mooi. Het is dan tijd om het hout te laten schuren en behandelen.

Schakelt u ons in voor een houten vloer schuren in Tiel, dan maken we eerst een afspraak met u om uw wensen en onze aanpak te bespreken. Wij laten u de verschillende mogelijkheden zien en u kiest een behandelmethode die aansluit bij uw wensen. Door duidelijke en heldere afspraken met u te maken, weet u precies waar u aan toe bent.

De renovatie van parket

Op de afgesproken datum en tijd komt ons team bij u langs in Tiel om aan de slag te gaan met het schuren en behandelen van uw houten vloer. Zorg ervoor dat alle meubels en vloerkleden in de ruimte vooraf zijn verwijderd. De vloer kan dan direct worden geschuurd met behulp van de juiste apparaten. De toplaag wordt verwijderd en hierbij worden ook alle beschadigingen, slijtplekken en vlekken meegenomen. Nadat het geheel glad is geschuurd, starten we met het behandelen van de vloer. Dit kan een wax, olie of lak zijn. Na het drogen is de vloer klaar om gebruikt te worden.

Onderhoudstips door Van Wamel Parketrenovatie

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk interieur, maar net als elk ander natuurproduct heeft het regelmatig onderhoud nodig om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden. Bij Van Wamel Parketrenovatie begrijpen we de nuances van houten vloeren en bieden we de volgende onderhoudstips aan:

 • Regelmatig stofzuigen: Gebruik een zachte borstel om vuil, stof en zand te verwijderen. Deze kleine deeltjes kunnen de vloer krassen en de afwerking beschadigen.
 • Vermijd overmatig water: Te veel water kan hout laten zwellen. Gebruik een licht vochtige doek voor het schoonmaken en droog onmiddellijk af.
 • Gebruik de juiste reinigingsproducten: Vermijd agressieve chemicaliën. Kies voor reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor houten vloeren.
 • Bescherm tegen krassen: Plaats viltjes onder meubels en wees voorzichtig met het verplaatsen van zwaardere meubilair. 
 • Jaarlijkse Check-up: Overweeg een jaarlijkse inspectie door een specialist van Van Wamel om de staat van uw vloer te beoordelen en professioneel advies te krijgen.

De voordelen van het goed onderhouden van uw houten vloer

Het goed onderhouden van uw houten vloer biedt niet alleen voordelen voor het behouden van het visuele aspect, maar kan ook de levensduur van uw vloer verlengen. Hier zijn enkele voordelen van regelmatig onderhoud:

 • Verlengde levensduur: Regelmatig onderhoud voorkomt vroegtijdige slijtage en kan de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen.
 • Behoud van schoonheid: Uw vloer blijft er zo goed als nieuw uitzien, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw interieur.
 • Kostenbesparing: Door uw vloer goed te onderhouden, kunt u dure reparaties of vervangingen op de lange termijn voorkomen.
 • Verhoogde woningwaarde: Een goed onderhouden houten vloer kan de marktwaarde van uw woning verhogen.

Bij Van Wamel Parketrenovatie zijn we trots op onze expertise in het renoveren en onderhouden van houten vloeren. Onze professionele aanpak van begin tot eind zorgt ervoor dat uw vloer er op zijn best uitziet en jarenlang meegaat. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

 • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

 • Corrie Broekhuizen
 • Locatie Tiel
 • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

 • Eva Lust
 • Locatie Tiel
 • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

 • Familie Minkman
 • Tiel

Houten vloer renoveren?