Vergelijking: houten vloer waxen of oliën

Houten vloer behandelen met hardwax of olie

Uw parketvloer laten behandelen met hardwax of olie?. Bij Van Wamel bent u dan het juiste adres. De vloer wordt eerst eerst volledig geschuurd. Oude vlekken en krassen worden hierdoor verwijderd, met als enige uitzondering hardnekkige vochtvlekken.

Voordelen van renovatie

Door uw houten vloer met een deklaag af te werken behoudt de vloer zijn mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Uw houten vloer krijgt als het ware een dun folielaagje wat de vloer beschermt tegen vocht en vuil. Afhankelijk van de deklaag, krijgt de vloer een lichte glans, wat een rustige en stijlvolle indruk geeft.

De perfecte renovatie voor uw parketvloer bij Van Wamel

Uw houten vloer vormt het fundament van uw thuis. Het is niet alleen een functioneel onderdeel, maar voegt ook karakter en warmte toe aan elke ruimte. Bij Van Wamel begrijpen we dit als geen ander. Met onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in het vak, hebben we alles in huis om uw houten vloer te transformeren en te beschermen. Lees verder om de magie van onze renovatie te ontdekken.

 

Wat is een houten vloer?

Een houten vloer is meer dan alleen een oppervlak om op te lopen; het is een hoogwaardige vloer gemaakt van natuurlijk materiaal. Elk stuk hout heeft zijn unieke textuur, kleur en patroon. Een houten vloer kan zijn gemaakt van verschillende soorten hout, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen en behandelingen. Het kennen van uw vloer is de eerste stap naar een juiste behandeling.

 

Verschillen tussen olie en wax

Olie dringt dieper door in het hout en biedt een natuurlijke uitstraling, terwijl wax een beschermende glanslaag op de oppervlakte vormt. De keuze tussen deze twee hangt af van uw voorkeur en de specifieke eigenschappen van uw vloer, zoals:

 • Houtsoort: Sommige houtsoorten reageren beter op olie, terwijl anderen beter reageren op wax.
 • Gebruik van de ruimte: In een ruimte met veel verkeer of blootstelling aan water of vocht kan een waxbehandeling meer geschikt zijn.
 • Uiterlijk: De keuze tussen olie en wax kan ook afhangen van uw persoonlijke smaak en de gewenste uitstraling.

 

Voorbeeld situaties voor waxen of oliën

Kiest u voor waxen of oliën, hieronder geven we een aantal voorbeeld situaties:

Waxen: de beschermende keuze

 • Huishoudens met kinderen: Wax biedt een stevige beschermende laag die bestand is tegen morsen en krassen, ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Bedrijfsomgevingen: In commerciële ruimtes waar duurzaamheid belangrijk is, kan waxen een goede keuze zijn vanwege de extra bescherming.

Oliën: de natuurlijke schoonheid

 • Kantoorpanden: Voor een meer verfijnde en natuurlijke uitstraling in een kantoorruimte kan oliën de perfecte keuze zijn.
 • Moderne huizen: Als u streeft naar een elegante, moderne look met een gevoel van warmte en natuurlijke schoonheid, kan oliën uw vloer tot leven brengen.

 

De voor- en nadelen

het begrijpen van de voor- en nadelen van het waxen en oliën van houten vloeren is essentieel bij het maken van een weloverwogen keuze. Hieronder geven we een gedetailleerd overzicht van beide methoden, om u te helpen de beste optie voor uw specifieke situatie te kiezen.

Houten vloer behandelen met wax

Waxen is een traditionele manier om houten vloeren te beschermen en verfraaien. Het vormt een beschermende laag die het hout beschermt tegen slijtage en vocht. Het waxen van uw vloer behoudt niet alleen de natuurlijke schoonheid van het hout, maar verhoogt ook de levensduur. Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen van deze techniek:

 

Voordelen van waxen:

 • Bescherming: Wax biedt een solide beschermende laag die weerstand biedt tegen krassen en slijtage.
 • Waterbestendigheid: Het biedt een goede bescherming tegen morsen en vocht.
 • Uiterlijk: Het geeft een mooie glans aan de vloer, wat bijdraagt aan een verfijnde uitstraling.
 • Onderhoud: Het is relatief eenvoudig om plaatselijk te repareren bij beschadiging.

Nadelen van waxen:

 • Duurzaamheid: Hoewel het bescherming biedt, is het minder duurzaam dan olie en vereist het vaker onderhoud.
 • Aanbrengen: Het correct aanbrengen van wax kan tijdrovend zijn en vraagt om vakkennis.

 

Houten vloer behandelen met wax

Het oliën van een houten vloer voedt het hout en geeft het een rijke uitstraling. Deze behandeling versterkt de natuurlijke uitstraling van het hout en biedt bescherming tegen slijtage. De keuze van de olie en de techniek van het aanbrengen zijn sleutelfactoren voor een succesvol resultaat. Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen:

 

Voordelen van oliën:

 • Natuurlijke Uitstraling: Olie dringt diep in het hout door en benadrukt de natuurlijke kleur en textuur.
 • Duurzaamheid: Een met olie behandelde vloer heeft een langere levensduur en behoeft minder frequent onderhoud dan een gewaxte vloer.
 • Reparatie: Oliën maakt het eenvoudig om plaatselijke reparaties uit te voeren zonder de hele vloer opnieuw te moeten behandelen.
 • Milieuvriendelijk: Er zijn veel natuurlijke olieproducten beschikbaar die milieuvriendelijk zijn.

Nadelen van oliën:

 • Vlekgevoeligheid: Olie kan meer vatbaar zijn voor vlekken, afhankelijk van het type olie en de gebruikte afwerking.
 • Aanbrengtijd: Het oliën van een vloer kan tijdrovend zijn, afhankelijk van de gebruikte techniek en het aantal lagen.

Bij Van Wamel leveren we niet alleen een dienst; we leveren kwaliteit, zorg en aandacht. Uw vloer is bij ons in deskundige handen. Met onze uitgebreide ervaring en liefde voor hout, streven we naar perfectie in elk project.

 

Kies de behandeling die uw vloer verdient

Uw houten vloer verdient het allerbeste. Laat Van Wamel u begeleiden in het maken van de juiste keuze tussen olie en wax. Met onze expertise en toewijding kunnen we de schoonheid en duurzaamheid van uw vloer garanderen.

Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274 voor een gepersonaliseerde prijsindicatie. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder. Uw tevredenheid is onze passie, en uw vloer onze trots.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

 • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

 • Corrie Broekhuizen
 • Locatie Tiel
 • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

 • Eva Lust
 • Locatie Tiel
 • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

 • Familie Mink
 • Tiel

Houten vloer renoveren?