Houten vloer behandelen met olie

Natuurlijke uitstraling met olie

Is uw houten vloer toe aan een onderhoudsbeurt of wilt u deze compleet renoveren? Naast de opties lak en wax is er ook de optie olie. Uw vloer behandelen met olie zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling van het hout. Van de drie verschillende deklagen is olie in verhouding het goedkoopst, want ook dat telt natuurlijk mee in het maken van uw keuze. Bij Van Wamel zit u dan helemaal goed.

Resultaat van een geoliede vloer

Olie heeft meerdere voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een afwerende werking waardoor vocht en vuil worden afgestoten en de vloer langer mooi blijft. Olie wordt dieper opgenomen in het hout dan bij lak of wax.

De natuurlijke uitstraling

In het hart van elk huis ligt een vloer die het karakter en de persoonlijkheid van het huis weerspiegelt. Een houten vloer is meer dan alleen een esthetisch element in uw huis. Het is een symbool van elegantie, klasse en duurzaamheid. Het biedt warmte en een tijdloze aantrekkingskracht die bijdraagt aan de gezelligheid van uw huis. Als u een houten vloer heeft, begrijpt u ongetwijfeld de intrinsieke waarde en unieke aantrekkingskracht ervan.

Het belang van onderhoud van een houten vloer

Net als alles van waarde, vereist een houten vloer de juiste zorg en aandacht om zijn charme en levensduur te behouden. Hout is een levend materiaal dat reageert op omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid. Zonder passend onderhoud kan uw vloer zijn vitaliteit en schoonheid verliezen. Van een periodieke grondige schoonmaak tot het aanpakken van kleine krassen of deuken, het zorgvuldig onderhouden van uw vloer zorgt voor een lange levensduur en een blijvend mooie uitstraling.

Belangrijk bij het behandelen van een houten vloer

Als het aankomt op het onderhoud en de behandeling van uw houten vloer, is olie een uitstekende keuze om de natuurlijke uitstraling te behouden en te verbeteren. Olie dringt diep in het hout door en voedt het, terwijl het een beschermende barrière vormt tegen dagelijkse slijtage. Bij het behandelen van een houten vloer met olie is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van uw houtsoort, de gewenste afwerking en kleur, en de juiste toepassingstechniek.

Het proces en resultaat

Het proces van het behandelen van een houten vloer met olie begint met een grondige reiniging en voorbereiding van het oppervlak. Het hout moet schoon en droog zijn voor de olie wordt aangebracht. Daarna wordt de olie gelijkmatig aangebracht met behulp van een roller of kwast. Na het aanbrengen moet de olie goed drogen en uitharden. Het resultaat is een vloer met een diepe, rijke en natuurlijke uitstraling. Olie brengt de nerf en de textuur van het hout prachtig tot uitdrukking, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkelijkheid van uw vloer. Bovendien biedt een geoliede vloer uitstekende bescherming tegen slijtage, vuil en vlekken. Meer weten?
Lees hier meer over het schuren van een houten vloer
Lees hier meer over de vloer behandelen met lak
Lees hier meer over de vloer behandelen met hardwax

De voordelen

Het renoveren en onderhouden van uw houten vloer biedt tal van voordelen. Het verhoogt niet alleen de esthetische aantrekkingskracht van uw huis, maar verhoogt ook de waarde van uw eigendom. Regelmatig onderhoud houdt uw vloer in topconditie, verlengt de levensduur en bespaart u op lange termijn kosten van vervanging of grootschalige reparaties.

Kleur aanbrengen

Het aanbrengen van kleur op uw houten vloer kan de uitstraling van uw interieur drastisch veranderen. Er zijn vele kleuren olie beschikbaar, passend bij elke houtsoort. Of u nu op zoek bent naar een subtiele verandering of een drastische transformatie, kleur kan een nieuwe dimensie toevoegen aan uw houten vloer.

Waarom kiezen voor Van Wamel

Bij Van Wamel begrijpen we hout. We weten dat elke houten vloer uniek is en een specifieke behandeling vereist. We streven ernaar om uw wensen optimaal te laten samenkomen met de eigenschappen van uw houten vloer. We hebben een compleet concept voor uw parketvloer, van renovatie tot reparaties en onderhoudsbehandelingen. Onze jarenlange ervaring in de parketbranche stelt ons in staat om u de beste service en advies te bieden.

Afspraak maken

Neem vandaag nog de eerste stap om uw houten vloer te transformeren. Of u nu vragen heeft over het oliën van uw parketvloer, een totale renovatie wilt uitvoeren of een prijsindicatie wilt, wij staan klaar om u te helpen. Onze specialisten staan klaar om met u samen te werken en uw visie tot leven te brengen. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06-53388274. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?