Houten vloer behandelen met olie

Natuurlijke uitstraling met olie

Is uw houten vloer toe aan een onderhoudsbeurt of wilt u deze compleet renoveren? Naast de opties lak en wax is er ook de optie olie. Uw vloer behandelen met olie zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling van het hout. Van de drie verschillende deklagen is olie in verhouding het goedkoopst, want ook dat telt natuurlijk mee in het maken van uw keuze. Bij Van Wamel zit u dan helemaal goed.

Resultaat van een geoliede vloer

Olie heeft meerdere voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een afwerende werking waardoor vocht en vuil worden afgestoten en de vloer langer mooi blijft. Olie wordt dieper opgenomen in het hout dan bij lak of wax.

De natuurlijke uitstraling

Afhankelijk van het houtsoort zijn er veel verschillende kleuren olie beschikbaar. Door de matte afwerking straalt de desbetreffende ruimte nu niet alleen veel klasse uit maar creëert daarnaast ook een bepaalde rust. Dit alles samen met de natuurlijke uitstraling van het hout haalt u de optimale beleving uit uw parketvloer. Een ander groot voordeel van uw parketvloer behandelen met olie is dat u indien nodig plaatselijk bij kan werken. Hiermee voorkomt u krassen of kleurverschil door verschuivingen van bijvoorbeeld stoelen bij de eettafel.   Net als elke andere vloer heeft een geoliede vloer regelmatig onderhoud nodig. Laat zand of ander vuil niet te lang liggen om te voorkomen dat dit de toplaag eerder zal doen laten slijten. Uw geoliede vloer kunt u het beste onderhouden met de daarvoor bestemde onderhoudsproducten. Elke behandeling is anders en dat vraagt ook om passend onderhoud. Ook voor deze onderhoudsproducten bent u bij Van Wamel aan het juiste adres. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik en het terugkerende onderhoud van uw geoliede houten vloer kan deze tot wel 5 jaar meegaan. Plaatselijke krassen of vlekken kunt u in de tussentijd altijd handmatig bijwerken. Zo blijft u vloer ten alle tijden mooi en verzorgd.   Heeft u vragen over het oliën, totaal renoveren van uw parketvloer of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.  

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?