Houten vloer behandelen met lak

Gelakte parketvloer

De meeste mensen denken bij een gelakte parketvloer direct aan een glimmende vloer. Wij kunnen u vertellen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De glimmende lakvloeren zijn grotendeels verleden tijd. Tegenwoordig lakken wij vloeren af met een matte lak. De bescherming blijft hierbij net zo sterk als bij een glimmende lak, hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Wilt u wel een glimmende lak voor uw houten vloer? Ook dat is bij Van Wamel nog steeds mogelijk.

Bescherming

Door uw parketvloer met een laklaag te behandelen beschermt u het hout tegen vuil en vlekken. Een laklaag kan bij zorgvuldig gebruik en correct onderhoud tot wel 10 jaar meegaan. Dat maakt lak als deklaag dan ook de sterkste deklaag van alle verschillende soorten waar u uit kunt kiezen.

Stappenplan houten vloer behandelen met lak

Voordat de lak aangebracht kan worden dient net als bij elke andere behandeling de vloer eerst geschuurd te worden. Nadat de houten vloer stofvrij is gemaakt, wordt er eerst een primer aangebracht. Deze laten we minimaal anderhalf drogen voordat de laklaag aangebracht kan worden. Afhankelijk van uw kleurenkeuze kunnen er meerdere lagen lak aangebracht worden. Hoe meer lagen lak des te donkerder de vloer wordt. Nadat alles goed is opgedroogd en uitgehard kunnen de meubels weer worden teruggeplaatst. Bij Van Wamel adviseren wij u wel om onder al het verschuifbare meubilair viltjes te plaatsen. Dit beschermt de verse laklaag tegen beschadiging. Na een week of drie is de laklaag volledig uitgehard is heeft het zijn volledige sterkte bereikt. Qua onderhoud heeft u er over het algemeen weinig werk aan. Dagelijks stofzuigen en wekelijks dweilen is voldoende om de vloer mooi schoon te houden. Eventuele kleine gebruikskrasjes kunt u bijwerken met onderhoudende producten zoals polish. Ook hiervoor bent u bij Van Wamel aan het juiste adres.   Heeft u vragen over het lakken van uw houten vloer of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?