Houten vloer behandelen met lak

Gelakte parketvloer

De meeste mensen denken bij een gelakte parketvloer direct aan een glimmende vloer. Wij kunnen u vertellen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De glimmende lakvloeren zijn grotendeels verleden tijd. Tegenwoordig lakken wij vloeren af met een matte lak. De bescherming blijft hierbij net zo sterk als bij een glimmende lak, hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Wilt u wel een glimmende lak voor uw houten vloer? Ook dat is bij Van Wamel nog steeds mogelijk.

Bescherming

Door uw parketvloer met een laklaag te behandelen beschermt u het hout tegen vuil en vlekken. Een laklaag kan bij zorgvuldig gebruik en correct onderhoud tot wel 10 jaar meegaan. Dat maakt lak als deklaag dan ook de sterkste deklaag van alle verschillende soorten waar u uit kunt kiezen.

Houten vloer behandelen met lak

Het lakken van een houten vloer is een kunstvorm die diepgaande kennis en ervaring vereist. Onze specialisten bij Van Wamel hebben de nodige vaardigheden en expertise opgebouwd om elke houten vloer te transformeren met een perfect aangebrachte laklaag. Deze dienst gaat verder dan alleen het aanbrengen van een beschermende laag; het brengt ook de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren en verbetert de algehele uitstraling van uw ruimte.
Als expert in houten vloeren en parketrenovatie, is Van Wamel trots op het leveren van topkwaliteit diensten in het behandelen van houten vloeren met lak. Met een passie voor hout en een diep begrip van de unieke kenmerken en behoeften van elk type houten vloer, bieden we op maat gemaakte oplossingen die de levensduur, esthetiek en functionaliteit van uw vloer verbeteren.

Wat is lak?

Lak is een soort afwerkingsproduct dat wordt gebruikt om een beschermende laag op houten oppervlakken, zoals houten vloeren, te bieden. Het verschilt van andere houtafwerkingen zoals olie of was, doordat het een harde, duurzame laag biedt die bestand is tegen slijtage en het oppervlak van het hout beschermt tegen schade door dagelijks gebruik. Bij Van Wamel gebruiken we alleen de hoogste kwaliteit lak om ervoor te zorgen dat uw houten vloer jarenlang mooi blijft.

Onze werkwijze

Bij Van Wamel hebben we een gestandaardiseerde aanpak voor het lakken van houten vloeren om een consistente, hoogwaardige afwerking te garanderen. Allereerst wordt de vloer grondig geschuurd om eventuele oude lakresten, vlekken of onvolkomenheden te verwijderen. Vervolgens maken we de houten vloer stofvrij. Daarna brengen we een primer aan, die de basis vormt voor de laklaag. Na minimaal anderhalf uur droogtijd kan de laklaag worden aangebracht. Afhankelijk van uw kleurenkeuze kunnen er meerdere lagen lak worden aangebracht. Hoe meer lagen, hoe donkerder de vloer wordt. Tenslotte adviseren we viltjes onder al het verschuifbare meubilair te plaatsen om de verse laklaag tegen beschadiging te beschermen.

Voordelen van lakken

Het lakken van een houten of parketvloer heeft vele voordelen. Ten eerste zorgt de laklaag voor een hoge duurzaamheid, waardoor de vloer bestand is tegen krassen en vlekken. Hierdoor blijft uw vloer langer mooi en heeft u minder onderhoud nodig. Daarnaast geeft de laklaag de vloer een mooie glans, waardoor de natuurlijke nerf en kleur van het hout beter naar voren komen. Tot slot zorgt de laklaag ervoor dat het hout beschermd is tegen vocht en andere beschadigingen, wat bijdraagt aan de levensduur van uw vloer.

Onderhoud van gelakte vloeren

Het onderhoud van een gelakte vloer is relatief eenvoudig. Het is voldoende om de vloer dagelijks te stofzuigen en wekelijks te dweilen om deze mooi en schoon te houden. Eventuele kleine gebruikskrasjes kunt u bijwerken met onderhoudende producten zoals polish. Ook voor deze producten kunt u terecht bij Van Wamel.

Waarom kiezen voor Van Wamel?

Bij Van Wamel begrijpen we dat elke houten vloer uniek is en een specifieke behandeling nodig heeft. Met onze uitgebreide kennis en ervaring in parketrenovatie, kunnen we een oplossing bieden die perfect aansluit bij de behoeften van uw vloer en uw persoonlijke wensen. Wij bieden een compleet concept voor uw parketvloer, van renovatie tot reparatie en onderhoud. Bovendien hechten we bij Van Wamel veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardige lakken en andere materialen die de levensduur van uw vloer verlengen en deze een prachtige afwerking geven. Vraag vandaag nog een offerte op Bent u klaar om uw houten vloer te transformeren met een professionele lakbehandeling? Neem dan vandaag nog contact met ons op of vraag online een offerte aan. Bij Van Wamel staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met al uw hout- en parketrenovaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gepersonaliseerde prijsindicatie of maak een afspraak om uw project te bespreken. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigen prijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?