Houten vloer behandelen met hardwax

Houten vloer behandelen met hardwax

Uw parketvloer laten behandelen met hardwax. Bij Van Wamel bent u dan het juiste adres. Net als bij elke andere deklaag wordt ook bij hardwax de vloer eerst volledig geschuurd. Oude vlekken en krassen worden hierdoor verwijderd, met als enige uitzondering hardnekkige vochtvlekken.

Voordelen van hardwax

Door uw houten vloer met een hardwax deklaag af te werken behoudt de vloer zijn mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Uw houten vloer krijgt als het ware een dun folielaagje wat de vloer beschermt tegen vocht en vuil. Door het hardwax krijgt de vloer een lichte glans, wat een rustige en stijlvolle indruk geeft.

Houten vloer behandelen met hardwax

Hardwax is meer dan een simpele vloerbehandeling; het is een schild voor uw houten vloer. Als liefhebbers van hout begrijpen wij bij Van Wamel de nuances die komen kijken bij de verzorging van houten vloeren. Hardwax combineert de voordelen van olie en was in één product, waardoor de vloer niet alleen beschermd wordt tegen slijtage maar ook haar natuurlijke, fraaie uitstraling behoudt.

Het belang van tijdig vloeronderhoud

Het verzorgen van uw houten vloer is niet iets dat over het hoofd gezien mag worden. Zoals een kunstwerk zorgvuldige aandacht vereist, zo heeft ook een houten vloer regelmatige verzorging nodig om in topconditie te blijven. De voordelen van hardwax zijn veelvoudig:

Bescherming: Hardwax dringt diep door in het hout en biedt een robuuste bescherming tegen slijtage en vlekken.

Uitstraling: Het behoudt de natuurlijke look en feel van het hout en kan worden aangepast aan uw gewenste glansniveau.

Duurzaamheid: Een goed behandelde vloer gaat langer mee, en met hardwax is uw investering veiliggesteld voor de komende jaren.

Onderhoudsgemak: Eenmaal goed aangebracht, maakt hardwax het schoonmaken en onderhouden van de vloer aanzienlijk eenvoudiger.

Tips om beschadigingen te voorkomen

Behandeling met hardwax is slechts een deel van de totale zorg voor uw vloer. Naast regelmatig onderhoud zijn er enkele cruciale tips om de vloer in optimale staat te houden:

Vermijd water: Te veel water kan het hout doen zwellen en vervormen. Gebruik een licht vochtige doek voor het schoonmaken.
Gebruik de juiste producten: De producten van Van Wamel zijn speciaal samengesteld om samen te werken met hardwax behandelingen.
Let op meubels en schoenen: Voorzie meubels van beschermende dopjes en vermijd schoenen met hakken die krassen kunnen veroorzaken.
Regelmatige inspectie: Een regelmatige inspectie van de vloer kan problemen vroegtijdig aan het licht brengen.

Het proces van een houten vloer behandelen met hardwax

Bij het waxen van een houten vloer komen twee afzonderlijke benaderingen in beeld, namelijk het gebruik van een standaard waxlaag en een hardwax laag. Hardwax onderscheidt zich door een uniek mengsel van olie en wax, dat de houtstructuur prachtig accentueert. De toegevoegde olie geeft de parketvloer een rijke kleur, terwijl de wax een beschermende oppervlaktelaag creëert. Het is cruciaal om te beseffen dat de specifieke houtsoort van uw vloer een rol kan spelen bij de kleurenkeuze. Ieder houttype reageert op zijn eigen manier op verschillende tinten, en dit is iets dat wij uitgebreid met u bespreken om het perfecte resultaat te bereiken.

Het aanbrengen van hardwax is een kunst die vakmanschap en zorgvuldige aandacht vereist. Het proces omvat:
Voorbereiding: De vloer wordt geschuurd en eventuele oneffenheden worden verwijderd.
Aanbrengen: De hardwax wordt zorgvuldig en gelijkmatig aangebracht.
Polijsten: De vloer wordt gepolijst om de gewenste glans en afwerking te bereiken.
Nazorg: Wij adviseren u over het juiste onderhoud om de levensduur van de behandeling te maximaliseren.

Wanneer kiezen voor een hardwax vloer?

De keuze voor een hardwax behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren van situatie tot situatie. Voor gezinnen waar de vloer intensief wordt gebruikt door kinderen en huisdieren, biedt hardwax duurzame bescherming. Ook in commerciële ruimtes zoals winkels en kantoren, waar zowel esthetiek als veel voetverkeer belangrijk zijn, kan hardwax een robuuste en fraaie oplossing bieden. Als u houdt van de natuurlijke schoonheid van hout en deze wilt behouden, is hardwax vaak een uitstekende keuze.

Aan de andere kant kan hardwax minder geschikt zijn voor zeer vochtige ruimtes zoals badkamers, waar andere specifieke behandelingen wellicht beter passen. Ook als u op zoek bent naar een hoogglans afwerking, kan hardwax soms niet het gewenste resultaat bieden, omdat het weliswaar in verschillende glansniveaus beschikbaar is, maar niet altijd de hoogglans biedt die sommige andere afwerkingsproducten kunnen leveren.

Waarom kiezen voor Van Wamel?

Bij Van Wamel begrijpen we dat elke houten vloer uniek is, net als uw wensen en behoeften. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om de eigenschappen van verschillende houtsoorten te herkennen en de best mogelijke behandeling aan te bieden.
Deskundigheid: Onze expertise in het vak garandeert een resultaat dat voldoet aan de hoogste standaarden.
Op maat gemaakte oplossingen: Wij bieden behandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke situatie en wensen.
Hoogwaardige producten: Onze hardwaxproducten zijn zorgvuldig geselecteerd om optimale bescherming en schoonheid te bieden./p>

Maak een afspraak

Uw houten vloer is een investering die zorg en aandacht verdient. Laat Van Wamel die zorg op zich nemen. Neem contact met ons op via het contact opnemen of bel ons op 06-53388274 om een afspraak te maken. Uw vloer verdient het beste, en wij zijn er om dat te leveren.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Mink
  • Tiel

Houten vloer renoveren?