Houten vloer behandelen met hardwax

Houten vloer behandelen met hardwax

Uw parketvloer laten behandelen met hardwax. Bij Van Wamel bent u dan het juiste adres. Net als bij elke andere deklaag wordt ook bij hardwax de vloer eerst volledig geschuurd. Oude vlekken en krassen worden hierdoor verwijderd, met als enige uitzondering hardnekkige vochtvlekken.

Voordelen van hardwax

Door uw houten vloer met een hardwax deklaag af te werken behoudt de vloer zijn mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Uw houten vloer krijgt als het ware een dun folielaagje wat de vloer beschermt tegen vocht en vuil. Door het hardwax krijgt de vloer een lichte glans, wat een rustige en stijlvolle indruk geeft.

Houten vloer behandelen met hardwax

Er zijn twee verschillende toepassingen van wax. De normale waxlaag en de hardwax laag. De hardwax laag is een mengsel van olie en wax. Door dit mengsel wordt de structuur van het hout extra benadrukt. De olie geeft uw parketvloer een mooie kleur en de wax ligt als een beschermlaagje over uw houten vloer. Voor wat betreft de kleurenkeuze kan het soort hout van uw parketvloer invloed hebben op het aantal kleuren waaruit u kunt kiezen. Elk houtsoort is anders en reageert ook anders op de verschillende kleuren. Dit bespreken wij van tevoren met u. Qua onderhoud heeft u aan een hardwax houten vloer het meeste onderhoud. Doordat de wax als een los laagje over de vloer ligt hoopt dit zich na verloop van tijd op door simpelweg het gebruik van de vloer. De wax mengt zich met vuil en nestelt zich langzaam in gaatjes en kieren. Het is daarom erg belangrijk dat uw parketvloer regelmatig en bijtijds een onderhoudsbehandeling krijgt met de daarvoor bestemde onderhoudsproducten. U kunt hiermee zelf en eenvoudig eventuele krassen en vlekken wegwerken. Ook voor deze onderhoudsproducten bent u bij Van Wamel aan het goede adres. Verder is dagelijks en/of wekelijks onderhoud als stofzuigen en dweilen voldoende om uw vloer mooi te houden.   Heeft u vragen over hardwax of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Bij Van Wamel helpen wij u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Mink
  • Tiel

Houten vloer renoveren?