Behandelen

Houten vloer behandelen met olie

Is uw houten vloer toe aan een onderhoudsbeurt of wilt u deze compleet renoveren? Naast de opties lak en wax is er ook de optie olie. Uw vloer behandelen met olie zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling van het hout. 

Houten vloer behandelen met lak

De meeste mensen denken bij een gelakte parketvloer direct aan een glimmende vloer. Wij kunnen u vertellen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De glimmende lakvloeren zijn grotendeels verleden tijd. Tegenwoordig lakken wij vloeren af met een matte lak. De bescherming blijft hierbij net zo sterk als bij een glimmende lak, hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Wilt u wel een glimmende lak voor uw houten vloer? Ook dat is bij Van Wamel nog steeds mogelijk.

Behandelen van uw vloer met lak

Er zijn drie verschillende soorten behandelingen mogelijk. Voor elke behandeling geldt dat uw houten vloer eerst volledig wordt geschuurd, hierbij worden ook direct de v-naden meegenomen. Nadat de vloer stofvrij is mag de door u gekozen deklaag worden aangebracht. U kunt kiezen uit lak, wax of olie. Voor alle type deklagen geldt een droogtijd van 24 uur. Tijdens deze periode mag de vloer niet worden belast of bewandeld. Na deze 24 uur mag deze allen met sokken worden bewandeld. Dit duurt 2 tot 4 weken. Dit bespreken wij met u.

Door uw vloer te behandelen met lak heeft u het grote voordeel dat deze dan tot wel 10 jaar mee kan. Voordat de lak aangebracht kan worden, wordt uw parketvloer eerst nog voorzien van een primerlaag. Nadat deze is gedroogd mag de dekkende laklaag worden aangebracht. Afhankelijk van uw wensen kunnen er meerdere laklagen worden aangebracht. Hoe meer lagen hoe donkerder de kleur zal worden. Lak is geschikt voor ruimtes met een lichte gebruiksintensiteit. Heeft u bijvoorbeeld (jonge) kinderen of huisdieren dan vragen wij u om een andere deklaag te overwegen. Een gelakte parketvloer is gevoelig voor krassen en dat willen wij van harte voorkomen.

Behandelen van uw vloer met olie of wax

Een andere behandeling voor uw houten vloer is wax. Deze deklaag functioneert als het ware als een folielaagje. Een houten vloer met wax als deklaag vergt intensief onderhoud. Dit komt omdat de wax zich door gebruik op gaat hopen in kieren en andere openingen. Een houten vloer met wax als deklaag vraagt minimaal ieder half jaar om een onderhoudsbehandeling.

U kunt ook kiezen voor een olie deklaag. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kan een onderhoudsbehandeling na 5 jaar voldoende zijn om uw parketvloer mooi te houden. Een parketvloer met olie mag pas na 2 weken voor het eerst worden gedweild en pas na 4 weken worden bedekt met bijvoorbeeld een kleed. Het is belangrijk dat de olie goed kan opdrogen, anders wordt de kans op kleurverschil groter.

Heeft u vragen over het behandelen van uw houten vloer of wilt u een prijsindicatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06-53388274. Van Wamel beantwoordt al uw vragen en helpt u graag verder.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bereken direct uw eigenprijs in onze eigen calculatietool. Selecteer het aantal M2 en welke behandeling u wenst voor uw vloer. Tot slot zijn we benieuwd of er V-naden aanwezig zijn, deze kunnen dan ook worden meegenomen met het schuren voor een perfect resultaat. Wij nemen contact met u op de offerte nog verder naar wens te specificeren. Zoals het toevoegen van plinten en een extra lak. Mogen wij u van dienst zijn?

Onze klanten aan het woord

  • "Mark van Wamel kwam direct op onze vraag en werkte hard door om dit stuk vakwerk goed en op tijd af te krijgen, zodat we rustig en op tijd konden verhuizen! Door zijn vakkundige inzet van hoge kwaliteit en prima afwerking, heeft Mark onze eikenhouten vloer weer gerenoveerd tot een prachtig sieraad in ons huis!"

  • Corrie Broekhuizen
  • Locatie Tiel
  • "Een echte vakman, uitstekend werk afgeleverd. We hebben een houten vloer laten restaureren waar al 18 jaar niets aan gedaan was en ziet er nu uit als nieuw."

  • Eva Lust
  • Locatie Tiel
  • "Vertrouw je vloer gerust toe aan Mark van Wamel! Dat is mijn advies op basis van het goede vakwerk dat hij bij ons heeft verricht. Mark heeft verstand van zaken, werkt netjes, snel en het eindresultaat was boven verwachting. Afspraken worden prima nagekomen en Mark is klantgericht. Wij bevelen hem van harte aan!"

  • Familie Minkman
  • Tiel

Houten vloer renoveren?